Een van de vele voordelen van permanente make-up is dat het je dagelijkse make-uproutine gemakkelijker maakt. Of je nu de lijnen van je wenkbrauwen wilt perfectioneren of een vleugje kleur aan je lippen wilt toevoegen, permanente make-up kan je helpen om er op elk moment van de dag goed uit te zien. Maar wat gebeurt er daarna? Hoe lang duurt het genezingsproces en wat moet je doen om een optimaal resultaat te krijgen?

Een algemeen beeld van het genezingsproces

Het genezingsproces van permanente make-up varieert van persoon tot persoon. In het algemeen kan het tot 10 dagen duren voordat de huid volledig is hersteld. Na de behandeling ziet de huid er meestal rood of gezwollen uit, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Na deze fase vindt er korstvorming plaats en kan er ook wat jeuk en droogheid optreden.

Belangrijke do’s en don’ts tijdens het genezingsproces

Om het genezingsproces van permanente make-up te bevorderen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Allereerst is het belangrijk om de instructies van je specialist op te volgen. Zij zullen je specifieke instructies geven over hoe je de getatoeëerde huid moet behandelen en welke producten je kunt gebruiken om het herstelproces te ondersteunen.

Belangrijke do’s:

– Volg de instructies van je specialist op
– Gebruik producten die worden aanbevolen door je specialist
– Houd de huid schoon
– Slaap voldoende
– Eet gezond

Belangrijke don’ts:

– Niet krabben of pulken aan de huid
– Huid niet blootstellen aan zonlicht, sauna’s of zwembaden

Hoe te zorgen voor een goed en duurzaam resultaat

Het is belangrijk om te begrijpen dat het genezingsproces van permanente make-up tijd en geduld vraagt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om het resultaat snel te willen zien, kun je het beste wachten totdat de huid volledig is genezen voordat je een definitieve conclusie trekt. Met de juiste zorg en aandacht zul je echter uiteindelijk een mooi en langdurig resultaat behalen.

Het genezingsproces van permanente make-up kan variëren, maar duurt over het algemeen tot 10 dagen. Na de behandeling is het normaal om zwelling, roodheid of jeuk te ervaren, maar het is erg belangrijk om niet te krabben of te pulken aan de huid. Om het herstelproces optimaal te ondersteunen, volg je de instructies van je specialist, hou je de huid schoon en vermijd blootstelling aan de zon, sauna’s of zwembaden. Geduld en zorgvuldigheid zijn de sleutelwoorden voor het behalen van een mooi en duurzaam resultaat.

Bekijk hier de veelgestelde vragen over PMU!